JE WILT EEN DOMEINNAAM DOORSTUREN?
HOE JE DAT DOET, DAT LEES JE HIER.

Wat gebeurt er als je een domeinnaam doorstuurt?

Als je een domeinnaam doorstuurt, dan houdt dat in dat je jouw webbezoekers van je ene domeinnaam automatisch doorstuurt naar een andere domeinnaam. Andere benamingen die je ook vaak tegenkomt voor het doorsturen van een domeinnaam zijn: een domeinnaam redirecten, een domeinnaam doorlinken of een domeinnaam forwarden.

Redenen om je domeinnaam door te sturen

Waarom zou je een domeinnaam willen doorsturen? Oftewel, waarom kies je ervoor om 1 of meerdere domeinen naar dezelfde website te laten verwijzen? De 4 belangrijkste redenen zijn:

  • Om meer bezoekers te trekken via ‘type-in-traffic’. Oftewel: Bezoekers die de domeinnaam direct in de adresbalk van hun browser hebben ingetypt. Het kan zijn dat iemand een mooie, algemene term heeft vastgelegd als domeinnaam en dat mensen dit adres intypen, omdat ze verwachten een site over een specifiek onderwerp te vinden op dit domein. Stel je hebt een fietsenwinkel en die heet Pims fietsenhandel, maar je hebt de domeinnaam thebikeshop.nl, dan wil je ook dat bezoekers bij jou terechtkomen als ze pimsfietsenhandel.nl of pims-fietsenhandel.nl invoeren.
  • Als mensen veel fouten maken met het intypen van jouw bedrijfsnaam, dan kun je hiervoor verschillende domeinnamen kopen, bestaande uit deze fout ingetypte namen en deze doorsturen naar jouw juiste domeinnaam.
  • Als jouw website een moeilijk te onthouden URL heeft, dan kun je een aantal makkelijk te onthouden domeinnamen kopen en deze redirecten naar jouw moeilijk te onthouden domeinnaam.
  • Als jouw bedrijf een nieuwe bedrijfsnaam krijgt (bijvoorbeeld vanwege een doorstart na een faillissement), dan kun je je oude domeinnaam laten doorlinken naar je nieuwe bedrijfsnaam.

Welke mogelijkheden zijn er voor het doorsturen van een domeinnaam?

Standaard forward
Kies je voor een Standaard forward, dan verandert de URL van je oude domeinnaam naar je nieuwe domeinnaam. Jouw website bezoeker ziet dit ook veranderen en ziet dat hij doorverwezen wordt.
Frame forward
Hierbij blijft de URL onveranderd als jouw website bezoeker wordt doorgestuurd van de ene domeinnaam naar de andere. Jouw website bezoeker heeft dus niet in de gaten dat hij doorgestuurd is.
DNS
Als je bijvoorbeeld niet alles bij één hostingbedrijf hebt ondergebracht en je wilt dat zo laten (of je kunt het niet veranderen om wat voor een reden dan ook), dan kun je een verwijzing in de DNS doorvoeren. Op deze manier wordt jouw website en/of jouw e-mail doorgestuurd.

Hoe zet je het doorsturen in gang?

Als je zelf handig bent met het beheer van je website, dan kun je dit vaak zelf regelen. Wil je hier advies over, dan kun je onze hulp inschakelen.