ONTDEK HIER DE VOORDELEN VAN SSD IN ONZE SSD HOSTING.

SSD: een puik stukje techniek

SSD staat voor: Solid State Drive en is een vrij nieuwe ontwikkeling op de bestaande HDD (Hard Disk Drive). Allebei hebben ze te maken met het opslaan van je gegevens. Maar er zit een duidelijk verschil tussen een SSD en HDD.

Draaiende en geen draaiende onderdelen

Een HDD bestaat uit ronddraaiende onderdelen. Tijdens het ronddraaien worden data doorgevoerd naar jouw website en vanaf jouw website op de HDD. Het nadeel van een HDD is dat er een maximum aantal draaiingen kan worden gemaakt (het maximaal aantal toeren is 15.000). Hierdoor is het trager dan een SSD en daarnaast kunnen er bij een HDD ook onderdelen sneller kapot gaan.

Een SSD bevat geen draaiende onderdelen, maar maakt gebruik van een Flash geheugen. Dit kun je vergelijken met het plaatsen van data op een USB stick. Jouw bestanden worden zonder tussenkomst van een mechaniek op harde schijven geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat jouw website veel sneller wordt geladen. Een website dat sneller laadt wordt door Google hoger gerankt. Daarnaast is het voor jouw bezoekers ook fijn dat een website snel geladen wordt en hij snel de informatie kan vinden waar hij naar op zoek is. Dat maakt de kans groter dat hij je product of dienst koopt.

Biedt een hostingbedrijf ook SSD aan?

Jazeker, veel hostingbedrijven bieden dat aan en wij bij Yourbiz Online natuurlijk ook! Alle webservers van YourBiz Online maken gebruik van SSD en dus bij al onze hostingpakketten inbegrepen. Jouw website wordt hiermee veel sneller dan wanneer het zou worden opgeslagen op een HDD. Wil je meer informatie over deze techniek? Of heb je een andere vraag? Vul dan het contactformulier in, stuur een e-mail naar info@yourbizonline.nl of stuur een Whatsapp bericht naar: +31618885622.