LEES HIER WAAROM HET BELANGRIJK IS OM EEN SPAMFILTER TE HEBBEN.

Een spamfilter houdt ongewenste e-mail voor jou tegen

Een spamfilter – ook wel anti-spamfilter genoemd – is een softwareprogramma dat jouw e-mails analyseert en op basis daarvan concludeert of de e-mail spam is. Het doel ervan is om te voorkomen dat je vervelende spam krijgt. Beschouwt de spamfilter een e-mail als spam, dan wordt het bericht verwijderd, naar een aparte map verplaatst of er wordt een waarschuwing toegevoegd aan het e-mailbericht.

Hoe weet een spamfilter dat een e-mail spam bevat?

Daarvoor zijn er verschillende manieren. Een veel gebruikte vorm is dat de spamfilter checkt of een IP adres of e-mailadres al eerder naar jou een spam e-mail heeft verstuurd. Is dat het geval, dan wordt dit adres op bijvoorbeeld een zwarte lijst geplaatst. Leveranciers van spamfilters werken daarnaast ook met zwarte lijsten, zodat zij een spam-adres ook kunnen traceren en onderscheppen. Een andere manier is dat de spamfilter een e-mailbericht beoordeelt op een aantal kenmerken. Denk hierbij aan verdachte woorden die in een e-mailbericht gebruikt worden of onbetrouwbare bijlagen. De kenmerken krijgen punten toegekend en zodra een e-mail over een bepaald aantal punten gaat, dan beschouwt de spamfilter het e-mailbericht als spam.

Waarom wordt een betrouwbare e-mail soms als spam gezien?

Je hebt het vast weleens meegemaakt dat een e-mail waar je op zit te wachten in jouw spambox terecht komt of zelfs helemaal niet aankomt. Dat is toch raar, zul je misschien denken? Dit kan gebeuren als bijvoorbeeld de e-mail voldoet aan een aantal kenmerken waar punten aan worden toegekend (zie uitleg hierboven). Dit gebeurt weleens bij bepaalde nieuwsbrieven. Vind je dit vervelend, dan kun je in je eigen e-mailbox instellen dat je van dit betreffende e-mailadres altijd de e-mail wilt ontvangen en het niet als spam moet worden gezien.

Hoe kun jij jouw e-mail beveiligen met een spamfilter?

Dat kunnen wij voor je doen! Kies je voor ons Medium hostingpakket of Large hostingpakket, dan zit er een uitgebreide spamfilter-module bij inbegrepen. Je kunt ook zelf een extra spamfilter plaatsen op je computer. Een spamfilter die je op je computer kunt installeren is bijvoorbeeld SPAMfighter. Deze heeft een aantal gratis basisfuncties en werkt voor de meeste platformen en programma’s.

Vragen?

Wil je meer informatie over spamfilters? Of heb je een andere vraag? Vul dan het contactformulier in, stuur een e-mail naar info@yourbizonline.nl of stuur een WhatsApp bericht naar: +31618885622