LEES HIER WAT EEN CMS IS.

Een CMS: heel handig om te gebruiken

Ken je WordPress? Hoogstwaarschijnlijk wel. WordPressis een bekend voorbeeld van een CMS en op dit moment één van de meest gebruikte CMS systemen. CMS staat voor: Content Management System. Met een CMS, zoals WordPress, kun je eenvoudig je website beheren en bewerken. Als WordPresseenmaal achter de schermen is geïnstalleerd op je website, dan kun je vaak op simpele wijze zelf een website bouwen. Je maakt pagina’s aan waar je bijvoorbeeld je diensten en producten op beschrijft, een Over ons pagina om jouw bedrijf te beschrijven, een Homepagina en een contactpagina.

5 Voordelen van een CMS systeem, zoals WordPress:

CMS systemen worden steeds gebruiksvriendelijker. En de mogelijkheden zijn oneindig. De 5 grootste voordelen zijn:

  1. Via duizenden gratis of betaalde templates, widgets en pluginskun jij snel een mooi vormgegeven website bouwen
  2. Je hebt weinig technische kennis nodig, zoals HTML kennis
  3. Je kunt veel informatie gestructureerd plaatsen in op bijvoorbeeld webpagina’s, berichten (blogs) en een webshop en meestal is dit meteen zoekmachine vriendelijk
  4. Je hebt de regie in eigen hand en hoeft niet altijd een webdesigner in te schakelen om je website bij te houden en/of uit te breiden
  5. Je kunt eenvoudig een duidelijke structuur geven aan je website.

3 Nadelen van een CMS systeem

Tegenover een groot aantal voordelen staan er natuurlijk ook een paar nadelen van een CMS systeem. De meest gehoorde nadelen zijn:

  1. Niet altijd veilig genoeg: helaas zijn bijvoorbeeld hackers vaak actief die in jouw website proberen binnen te dringen om gegevens te stelen of om malware te verspreiden
  2. De website is te traag: dit komt meestal door teveel geïnstalleerde pluginsof teveel data die niet goed is verwerkt op de website
  3. Je moet je website onderhouden: vergeet je je website te onderhouden (zoals het doen van updates), dan is de kans groot dat je na een tijd problemen krijgt.

Wat zijn de meest bekende CMS systemen?

WordPress:
Op nummer 1: WordPress! Met WordPresskun je goede websites, webshops en blogs bouwen. Het is gebruiksvriendelijk, heeft ontelbare mogelijkheden qua vormgeving en het wordt goed weergegeven op je computer, tablet en mobiele telefoon.

Magento:
Magentowordt veel gebruikt door webshophouders. Je kunt bijvoorbeeld meerdere webshops laten draaien op 1 installatie, er zijn vele honderden goede thema’s en pluginsen door een zoekmachine wordt het goed gevonden.

Drupal:
Drupalgeeft je de beschikking over duizenden gratis modules waarmee je je website helemaal op maat kan maken. Drupalwordt veel gebruikt voor corporate websites en websites in de vorm van magazines.

Wat biedt YourbizOnline voor je aan als het om CMS gaat?

Bij ons kun je met de 3 hostingspakketten [Link naar hosting] makkelijk je gewenste CMS installeren, waarbij wij merken dat WordPress het meest gekozen wordt. Wil je het je nóg makkelijker maken, dan kun je met een Medium hostingspakket of Large hostingspakket ook gebruik maken van ‘Mijn website maker’. Hiermee kies je uit één van de tientallen beschikbare kant-en-klare websites, waarbij je alleen nog tekst en afbeeldingen hoeft toe te voegen.
Wil je meer informatie over CMS? Of heb je een andere vraag? Vul dan het contactformulier in, stuur een e-mail naar info@yourbizonline.nl of stuur een Whatsapp bericht naar: +31620618033.