WETEN WAT EEN SSL CERTIFICAAT IS?
DAT LEGGEN WIJ SIMPEL VOOR JE UIT.

Dit is wat een SSL certificaat is

De afkorting SSL staat voor: Secure Sockets Layer. Een afkorting waar je niet direct uit kunt aflezen wat het is, maar met het volgende voorbeeld wel. Stel je voor: je bent op jouw computer een website aan het bezoeken van een fietsenwinkel. Want, je wilt een nieuwe fiets! Het moment dat jij vanuit jouw website naar de website van de fietsenwinkel gaat, wordt er een verbinding gelegd tussen jouw unieke adres van jouw browser (IP adres) en de website van de fietsenwinkel. Hier ging het in het verleden regelmatig mis. Tijdens deze verbinding kon voorheen, als men kwaad wilde, belangrijke gegevens van jou achterhalen. Met een SSL certificaat is dat gevaar grotendeels geweken.

Wat doet een SSL certificaat?

Hoe zorgt een SSL certificaat ervoor dat het veiliger is geworden op het internet? Door gegevens te versleutelen. We gaan weer even terug naar het voorbeeld waar jij de website van de fietsenwinkel bezoekt. Zonder SSL certificaat kon men voorheen redelijk makkelijk achterhalen wat jouw IP adres was en wat jij ingetypt had. Maar het was nog erger: als jij een contactformulier had ingevuld of in hun webshop een fiets had besteld en betaald, dan was de kans groot dat kwaadwillende personen ook jouw adresgegevens en betaalgegegevens hadden kunnen achterhalen! Met de invoering van een SSL certificaat zijn deze gegevens dus op een slimme manier versleuteld en is dit vrijwel niet meer mogelijk.

Is een SSL certificaat verplicht?

Zo zou je het niet direct kunnen noemen. Wel hoor je geluiden dat bijvoorbeeld Google de websites met een SSL certificaat hoger rankt in Google dan websites die dat niet hebben. En ook word je als bedrijf geacht om veiligheid voor je webbezoekers te kunnen bieden, dus een SSL certificaat kan daar zeker een bijdrage aan leveren.

Hoe herken je een SSL certificaat?

Heel makkelijk, namelijk aan het groene slotje wat je in de browser vóór een domeinnaam ziet staan.

Gratis SSL certificaat bij al onze hostingspakketten!

Een SSL certificaat is tegenwoordig min of meer een ‘must’ geworden. Steeds meer hostingbedrijven bieden dit aan in hun hostingspakketten. Wij bij YourbizOnline ook, maar dan helemaal gratis! Bekijk onze 3 soorten hostingspakketten: Small, Medium en Large. Zo ben jij altijd ervan verzekerd dat jouw webbezoeker met een gerust hart veilig jouw website kan bezoeken. En met meer blije webbezoekers is de kans groot dat je meer verkoopt via je website.